Actueel2019-04-19T10:23:44+00:00

Actueel

Tijdlijn

1704, 2019

Bijeenkomst leefstijlgeneeskunde

Op 15 mei komen wij samen met huisartsen, dokters-assistenten en praktijkondersteuners. Tijdens deze bijeenkomst willen wij samen met hen spreken over leefstijlgeneeskunde en gedragsverandering.

Op het programma staat het volgende:

  • Marcel Balm verzorgt een korte inleiding over leefstijl en vitaliteit
  • Rutger Balm verzorgt een korte inleiding over duurzame gedragsverandering en zelfmanagement
  • Gesprek met elkaar:
    • Wat is de zin en onzin van leefstijlgeneeskunde?
    • Wat is de meerwaarde van huisartsen, dokters-assistenten en praktijkondersteuners op dit gebied?
    • Wat […]
1504, 2019

Aanvraag ESF-subsidies achter de rug

In de week van 8 t/m 12 april was er wederom een tijdsvak om subsidie aan te vragen. Deze subsidie, aangeboden door het Europees Sociaal Fonds (ESF) stimuleert organisaties om aandacht te organiseren voor duurzame inzetbaarheid.

Vooralsnog was dit het laatste tijdvak waarin deze subsidie aangevraagd kon worden. De Balm academie heeft de afgelopen jaar een aantal organisaties geholpen bij de aanvraag en treedt momenteel voor de meeste van deze organisaties op […]

2703, 2019

Terugkom- en informatieavond

Na twee cursussen hebben we op 27 maart een tweede terugkom- en informatieavond georganiseerd, in opvolging van de eerste op 18 december. De terugkomavond is een moment om oud-deelnemers weer in de ogen te kijken en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Hoe is het de laatste weken gegaan? Wat ging er goed en wat kon er beter? Merk je al een verschil van voor de cursus?

Het is altijd interessant om te […]

2003, 2019

Start samenwerking Oefentherapie.Academy!

Al enkele jaren is de Balm academie nauw in contact met Jolinda Glaudemans van de Beweegfabriek. Jolinda is net als Marcel een Oefentherapeut Mensendieck en wilt via haar Oefentherapie.Academy afgestudeerde oefentherapeuten een platform bieden om zich te blijven ontwikkelen. Op 20 maart hebben Jolinda, Rutger en Marcel gesproken over hun samenwerking. Rutger en Marcel zullen als docenten actief zijn met ieder hun eigen leertraject.

Het leertraject van Rutger gaat over gedragsverandering en […]

1403, 2019

NVVK-congres 13 & 14 maart 2019

Op woensdag 13 maart zijn Marcel en Rutger aanwezig geweest op het NVVK congres ‘2025 – wat ga ik anders doen?’ Zij spraken op de eerste dag van het congres tijdens een denksessie genaamd ‘Arbeidsveiligheid en vitaliteit’. De sessie was een groot succes en beide sprekers kijken tevreden terug op de dag. Hier een korte samenvatting van die dag.

Elke twee jaar organiseert de Nationale Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) […]

Projecten

Praktijkvoorbeeld Mechan Groep

De Mechan Groep is onderdeel van Mechan Holding dat in 1970 ontstaan is vanuit de samenvoeging van een aantal ondernemingen in landbouwmechanisatie waaronder de Vor in Achterveld. Ze hebben in Nederland een locatie in Boxtel en één in Achterveld. Bekijk voor meer informatie hun website.

Aanleiding samenwerking

Mechan Groep heeft een Equip to grow-programma met een meerjarenplan van de directie met ambitieuze strategische doelstellingen en nieuwe kernwaarden van Mechan Groep. We zijn gevraagd aandacht […]

Praktijkvoorbeeld Sedgwick

Sedgwick, voorheen Cunningham Lindsey, is een expert op het gebied van schadelast- en risicobeheersing. Als organisatie die graag investeert in de ontwikkeling van haar werknemers, waren zij een zeer geschikte partner van de Balm academie. Wij hebben een opdracht uitgevoerd voor de afdeling medische zaken op hun locatie in Amstelveen. Voor meer informatie, verwijzen we u graag naar hun website.

Aanleiding samenwerking

Sedgwick heeft het volgende geconstateerd:

  1. Er is in de markt steeds meer behoefte […]