Over Eric2019-01-15T12:38:27+00:00

Over Eric Tabak

Eric is vanuit de Balm academie actief als hoger veiligheidskundige, adviseur, coach, trainer en teambegeleider. Als veiligheidskundige kijkt hij een stapje verder dan alleen naar veiligheid en arbeidsomstandigheden. Volgens Eric draait het immers om kwaliteit van leven op korte en lange termijn en daar hoort ook gezondheid bij, zowel in het werk als daarbuiten.

In 1986 heeft Eric de opleiding Proces and Environmental Technology afgerond aan de IJmond MTS, waarna hij in 1990 zijn Bachelor of Applied Science behaalde aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze Bachelor heeft hij tussen 1994 en 1996 opgevolgd met een Post HBO Veiligheidskunde. In het verleden is Eric bij diverse bedrijven werkzaam geweest als veiligheidskundige, onder andere bij ArboNed, het Energy research Centre of the Netherlands (ECN), Arbo Anders, NRG, Pirson Refractories, BSE Ymond en Spiering Installatietechniek, maar ook bij zorgcentra, de bloemenveiling Aalsmeer en Frico en Friesland Campina. Daarnaast is hij ook VCA auditor geweest bij Lloyds Register. In 2014 heeft Eric een opleiding MVO aan de open Universiteit afgerond.

Naast zijn werkzaamheden voor de Balm academie is Eric werkzaam als veiligheidskundige, HVK adviseur, MVO adviseur en HSE officer, voor onder andere Adviesburo Duurzaam veilig, Arbo Anders en Dynamic No-Break.

In zijn vrije tijd houdt Eric ervan om uitdagingen aan te gaan. Zo heeft hij in 2012 voor Alpe d’HuZes geld verzameld door zes keer op één dag de Alpe D’Huez te beklimmen, in 2018 de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gereden en “La Marmotte” gefietst. In zijn jonge jaren is hij ook nog twee keer Nederlands kampioen geworden met de Castricumse Rugby Club