Over Rafaela2019-01-15T12:47:47+00:00

Over Rafaela Colina

Rafaela is al sinds ruime tijd betrokken bij de opstart van de Balm academie. Ze heeft jarenlange ervaring in het positief begeleiden van mensen in een professioneel en persoonlijk ontwikkelingsproces en vormt daarom een goede match met de Balm academie. Vanuit het thema collegialiteit ondersteunt ze individuele medewerkers bij hun persoonlijke veranderprocessen. Daarnaast begeleidt ze groepen in de vorm van intervisie. Ze zet daarbij diverse methodieken in ter bevordering van professionele ontwikkeling en collegiale ondersteuning. 

Rafaela heeft in 1996 haar opleiding Pedagogische Hulpverlening afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heeft ze nog twee Post-HBO-opleidingen gevolgd; professioneel begeleiden en bedrijfskunde. In het verleden is ze actief geweest als Teammanager binnen de Jeugdbescherming, kinder- en jeugd GGZ. In de laatste jaren is ze regio manager geweest bij een diagnostisch centrum waarbinnen ze onder meer verantwoordelijk was voor opleiding en nascholing.  

In februari 2017 heeft Rafaela besloten om voor zichzelf te beginnen en sindsdien is ze zelfstandig supervisor/intervisor, coach, trainer en interim manager. Naast de Balm academie is ze als supervisor verbonden aan Trafieq en de Hogeschool van Amsterdam. Ze coacht individuele cliënten. 

Privé brengt ze haar passie voor vitaliteit en hardlopen over tijdens groepstrainingen. Ze begeleidt hardlopers die fit en met plezier de finish willen halen op de tien Engelse Mijl.