Over Rutger2018-06-04T15:16:33+00:00

Over Rutger Balm

Rutger is al vanaf jongs af aan bezig met de processen die in hemzelf en anderen gaande zijn. Overal om hem heen ziet hij mensen worstelen met hetzelfde vraagstuk: wat wil ik uit het leven halen? En, wellicht nog belangrijker, hoe breng ik dat in de praktijk? We ervaren allemaal dat het lastig is om ook daadwerkelijk datgene te doen dat we onszelf hebben voorgenomen. Via de Balm academie wil Rutger individuen leren hoe gedragsverandering tot stand komt en ze de handvatten geven om hun eigen gedrag aan te passen op een manier die voor hen voordelig is. Meer eigen regie leidt tot het ervaren van meer voldoening en een prettiger leven.  

Hij gelooft dat wanneer je werknemers leert om hun eigen gedrag aan te passen dit een positieve invloed zal hebben op de hele organisatie. Het stelt werknemers namelijk in staat om gemaakte afspraken op de werkvloer ook daadwerkelijk na te komen. Zo ontstaat er een win-win situatie tussen organisatie en individu.   

Veranderen van gedrag vraagt van je dat je stopt met sommige handelingen en andere handelingen juist opwekt. De mens is helaas niet erg goed in het uitvoeren van datgene dat hij zichzelf heeft voorgenomen. Vitaliteit blijkt nauw samen te hangen met regie op je eigen leven. Door als organisatie en individuele medewerker te beginnen bij het beïnvloeden van je eigen vitaliteit ga je niet alleen lekkerder in je vel zitten, maar zal je ook merken dat je meer grip krijgt op je eigen gedrag. Een veilige omgeving met sociale steun van collega’s vormt de ideale formule voor succesvolle gedragsveranderingsprocessen.  

Voorafgaande aan de Balm academie 

Rutger heeft aan de Universiteit van Amsterdam de Bachelor Psychologie gevolgd. Na het succesvol afronden van deze studie heeft hij zich gespecialiseerd in het beïnvloeden en veranderen van gedrag tijdens de master Gedragsverandering aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar hij onder anderen Tanneke Meijers heeft ontmoet. Voor de Balm academie combineert hij de kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn studies met kennis vanuit trainingen over persoonlijke ontwikkeling.   

Naast de Balm academie 

Naast het geven van cursussen voor de Balm academie is Rutger voortdurend bezig om de theoretische onderbouwing van onze filosofie uit te breiden. De afgelopen anderhalf jaar heeft hij geïnvesteerd in het bestuderen van de kloof tussen ‘willen’ en ‘doen’. Deze studie is echter nooit af en er wordt telkens gezocht naar verbeteringen. Tot slot is hij bezig om zich te ontwikkelen tot individueel coach.