Over Rutger2018-11-12T15:36:36+00:00

Over Rutger Balm

Rutger is al vanaf jongs af aan bezig met de processen die in hemzelf en anderen gaande zijn. Overal om hem heen ziet hij mensen worstelen met hetzelfde vraagstuk: wat wil ik uit het leven halen? En, wellicht nog belangrijker, hoe breng ik dat in de praktijk? We ervaren allemaal dat het lastig is om ook daadwerkelijk datgene te doen dat we onszelf hebben voorgenomen. Via de Balm academie wil Rutger individuen leren hoe gedragsverandering tot stand komt en ze de handvatten geven om hun eigen gedrag aan te passen op een manier die voor hen voordelig is. Meer eigen regie leidt tot het ervaren van meer voldoening en een prettiger leven.   

Voorafgaande aan de Balm academie 

Rutger heeft aan de Universiteit van Amsterdam de Bachelor Psychologie gevolgd. Na het succesvol afronden van deze studie heeft hij zich gespecialiseerd in het beïnvloeden en veranderen van gedrag tijdens de master Gedragsverandering aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor de Balm academie combineert hij de kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn studies met kennis vanuit trainingen over persoonlijke ontwikkeling.   

Naast de Balm academie 

Naast het geven van cursussen voor de Balm academie is Rutger voortdurend bezig om de theoretische onderbouwing van onze filosofie uit te breiden. De afgelopen jaren heeft hij geïnvesteerd in het bestuderen van de kloof tussen ‘willen’ en ‘doen’. Deze studie is echter nooit af en er wordt telkens gezocht naar verbeteringen.