Over iris2019-01-16T13:24:04+00:00

Over Iris Balm

Op mijn 21e heb ik, naar het voorbeeld van mijn moeder, een communicatietraining gevolgd. Dit had veel invloed op mijn dagelijks leven, iets wat ik van tevoren niet had verwacht. Toen ik twee jaar later een vervolgtraining deed genaamd persoonlijk leiderschap werden mijn ogen écht geopend. Ik ging mij beseffen dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk. Ik kan mijzelf de goede kant op sturen door de keuzes die ik maak. Of dat nou betekent dat ik vaker ‘nee’ zeg of dat ik meer stilsta bij wat ik voel en bij de vraag of ik echt gelukkig ben met wat ik doe. Het bewuster omgaan met mijn keuzes zorgt ervoor dat ik beter kan bijsturen en ik meer tevreden ben met mijn leven en wat mij overkomt.

Ik herken mijzelf in de verhalen van mensen om mij heen. Zij zitten veelal met zichzelf in de knoop en weten niet goed wat hier de oorzaak van is. Hetzelfde ervoer ik voordat ik de hierboven genoemde trainingen had gevolgd. Ik legde de lat voor mijzelf altijd heel hoog en ik vond dat ik goed moest presteren. Elke keer weer mijzelf bewijzen en er bovendien voor zorgen dat iedereen mij aardig vond. Nu doe ik daar niet meer aan mee. Ik pas mij nog steeds aan anderen om mij heen aan, maar ik doe dat alleen nog maar als ik mijzelf er goed bij voel en ik achter deze keuze sta.

Al vanaf mijn vijftiende werk ik in de horeca, een branche waar iedereen hard leert werken. Het is een omgeving waarin je hoort door te gaan, niet op te geven en al helemaal niet moet aangeven dat je het misschien weleens zwaar hebt of dat je moe bent. Toen ik mij ging beseffen dat ik zelf invloed had op mijn geluk, besloot ik weg te gaan uit de horeca. Ik ging op zoek naar meer ritme en rust in mijn leven. En dat lukte. Van medewerker bediening werd ik assistent eventmanager, daarna eventmanager, HR/Back-office manager en uiteindelijk ben ik doorgegroeid tot sales manager. Toch bleef bij mij het gevoel hangen dat waar ik mee bezig was, niet hetgeen was waar ik de meeste voldoening uit haalde. Op het moment dat ik mijn vader en broer hun talenten zag inzetten om anderen gelukkig te maken dacht ik, dat wil ik ook.

Bij de Balm academie leer ik elke steeds beter hoe ik leidend kan zijn in mijn eigen gedrag. Dat wil ik anderen ook laten ervaren. Ik vind het prachtig om te zien wanneer iemand erachter komt dat er helemaal niets ergs gebeurt als we voor onszelf kiezen, we onszelf blijven ontwikkelen, we soms ‘nee’ durven te zeggen en juist hetgeen doen dat we altijd al hadden doen. De keuze voor de Balm academie past precies in mijn verhaal. Als algemeen manager ondersteun ik Marcel en Rutger waar ik dat kan, zodat zij zich ten volste kunnen focussen op het geven van trainingen, cursussen en persoonlijk advies. Zo werken we samen aan de toekomst.

 

Iris Balm

Algemeen manager bij de Balm academie